mandag den 7. september 2020

 


Kære dejlige Valter - hvor vi savner dig. Vi snakker meget om dig for tiden og ville sådan ønske at du var her og lavede rod og larm i vores liv. Vi snakker om, hvordan det ville være, at sidde fire omkring bordet, hvor irriterende du nok ville have været over for Malte og hvor trætte vi, jeres mor og far, ville være, bare på en helt anden og mere sund måde end vi er nu. Vi voksne har stadig ikke den store energi og kan virkelig mærke, når vi udsætter os for for meget. Det gør vi mere eller mindre hele tiden. Vi vil så gerne skabe et godt børneliv for Malte og det kræver alle vores kræfter. Hvor ville vi ønske at vi også skulle være med til at forme dit liv og dig. Hvordan mon din stemme ville lyde? Ville du være lige så stædig som Malte? Ville du have lige så mange venner og hygge dig i børnehaven? Ville du løbe rundt med dine fætre Tristan og Samuel eller ville du elske at lege med Vilja? Hvor meget ville din sygdom mon have fyldt? Ville corona mon have været så farlig for dig, at vi skulle isolere os? 

Malte er så stor nu og er ikke meget hjemme. Der er så stille når han ikke er her og jeg har så meget tid, tid jeg skulle have brugt sammen med dig. Der er så mange ting jeg ikke nåede sammen med dig, vi nåede så lidt sammen. I dag tænkte jeg på alle de gange vi var indlagt. De morgener hvor jeg ikke måtte give dig mad, før at vi var gået over på den anden side af gangen og jeg havde taget din temperatur og vejet dig. Det er ikke nogen nem opgave, da du havde ledninger over det hele og var sulten. Jeg ville gøre det tusind gange og jeg kunne leve på den afdeling, hvis det betød at du var i live. Ubevidst går jeg og venter og tror på, at du kommer tilbage til mig. 

Når vi er til fester og familie ting mærker vi savnet til dig ekstra meget, at sidde der som en amputeret familie, at se og høre om andre familier, se søskende være sammen. komme sammen. Det er små ting som gør ekstra ondt. Malte ønsker sig brændende tre ting - dig, en lillebror og en hund. Han siger selv, at han ønsker sig de tre ting, men at han kan ikke få nogen af dem. Nu har han fået en kanin og den elsker han, men han ved stadig godt hvad han helst vil have. Jeg tror du ville have elsket og stresset hans lille kanin. 

Elskede Valter, kan vi ikke mødes i mine drømme i nat? 












Ingen kommentarer:

Send en kommentar